WORDPRESS EKLENTİSİ ÖNERİLERİMİZ VE İŞLEVLERİ
WordPress eklentisi işlevleri, bir blog yazarı için kitlelere ulaşmak söz konusu olduğunda çok yararlıdır. Dijital pazarlamanın sunduğu avantajlarından en iyi şekilde yararlanmayı sağlar. Çünkü internet, diğer medya araçları ile karşılaştırıldığında düşük maliyetlidir. Ayrıca özellikleri belirlenmiş seçili bir kitleyle bir araya gelmeyi sağlar. Bu iki sebep bile neden website sahibi olmalıyız sorusuna cevap verir.
Websiteniz, dijital alemdeki yüzünüz olduğuna göre kendinizi en iyi ve en doğru şekilde yansıtmanız gerekir.Peki, websitenizi markanıza uygun şekilde tasarlayacak bilgiye sahip değil iseniz ne olacak?..Merak etmeyin.Bir tür web uygulaması olan İYS’ ler ( İçerik Yönetim Sistemleri ) sayesinde ihtiyacınızı kısa sürede giderebilirsiniz.Siz de kolayca ucuz website oluşturabilir, dijital mirasınızı istediğiniz kitlelere ulaştırabilirsiniz.Bu yazımızda hemen uygulayabileceğiniz en iyi 10 WordPress eklentisi konusuna değindik.Kısa zamanda etkili sonuçlara ulaşmanızı sağlayacağız.
WORDPRESS NEDİR?
WordPress, teknik yeterliliği bulunmayan kullanıcıların kendi web sitelerini oluşturmalarını, yönetmelerini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan bir İçerik Yönetim Sistemidir.Diğer bir deyişle kişiler ve kurumlar, wordpress.com üzerinden aşağıda sıralanan sebeplerden ötürü websitelerini kolayca oluşturabilirler:
-Websitenizi sunması ve saklaması için ekstra bir ödeme yapmanıza gerek kalmaz.Kısaca ücretsizdir.Bir servis sağlayıcı (hosting) firmasından hizmet almadan ucuz website oluşturmanıza fırsat sağlar.
-Alan adı satın almanıza gerek yoktur.WordPress, alan adını ücretsiz olarak sunar.
-Kodlama dil bilgisi gerekmediğinden kolay website oluşturursunuz.
-Sunduğu ücretsiz temalar ile website görünümüzü dijital pazarlama hedeflerinize katkı sağlayacak şekilde tasarlayabilirsiniz. Diğer yandan eklentiler ile sitenizin fonksiyonlarını genişletebilirsiniz.
Şimdi en iyileri olduğunu düşündüğümüz 10 WordPress Eklentisi önerimizi paylaşalım:
1-) YOAST SEO
Arama motorlarının işlevi, kullanıcılarını, sorguladıkları kelimelerle en alakalı ve uygun sonuçlar ile buluşturmaktır. Yoast Seo WordPress eklentisi sayesinde hazırladığınız içeriklerin SEO yönünden zayıf kaldığı yerleri görebilirsiniz.Bu sayede içeriğinizde iyileştirmeler yapabilirsiniz.Arama sonuçları listesinde websitenizin nasıl görüneceğini inceleyebilir, gerekli düzeltmeleri uygulayabilirsiniz.
2-) Google Analytics Dashboard for WP
Eş zamanlı olarak web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara dair raporları sunar.Yani, Google Analytics’ in birtakım raporlarına ulaşmanızı sağlar.Bu raporları değerlendirerek ziyaretçi analizi yapabilirsiniz.Ve websitenizi kullanıcıların daha uzun süre geçirebileceği bir yer haline getirebilirsiniz. Google Analytics Hakkında bilgi için de tıklayabilirsiniz.
3-) WPTouch
Websiteniz masaüstü bilgisayarlarda düzgün görüntülenebilir.Fakat mobil cihazlar için de benzer performansı göstermelidir.Çünkü bu cihazlardan erişim sağlayacak ziyaretçiler, olumsuz bir kullanıcı deneyimi yaşayabilirler. WP Touch sayesinde websitenize mobil cihazlar için duyarlılık kazandırmış olursunuz.
4-)Broken Linkchecker
404 Not Found hatası da nedir? Ne anlama gelir? Sayfa URL’ lerinin sorunlu olarak yazılmış olması, hatalı bağlantı yönlendirmeleri… vb sebeplerle ziyaretçinin sayfayı bulamamasıdır.Bu durum, arama motorları tarafından algılandığında websitenizin sonraki aramalarda alt sıralarda yer almasına sebep olur. Böyle bir sonuca engel olmak için Broken Linkchecker’ ı kullanabilirsiniz.Eksik ve bozuk linkleri arar. Bir de e-posta aracılığıyla ve yönetici panelindeki bildirimlerle blog yazarlarını yönlendirir.Bir başka deyişle arama motorlarının 404 Not Found hatası sebebiyle websitenizi cezalandırmasını önler.
5-) W3 Total Cache
Ziyaretçilerin sonraki ziyaretlerinde web sitenizi daha hızlı görüntülemesini sağlar. Önbellekleme teknolojisi sayesinde sayfalar arası geçişte hızlı yüklemeler gerçekleştirir. Kaynak tüketimini en alt seviyeye düşürür. Sunucu performansını arttırır.
6-)Jet Pack WordPress Eklentisi
Çevrimiçi trafiği arttırmak amacıyla kullanabileceğiniz bir eklentidir. Kullanıcıların paylaşım butonlarını kullanarak çevresi ile paylaşmasını ve İçeriklerin çeşitli sosyal medya platformlarında otomatik yayınlanmasını sağlayarak websitenize bu kanallardan da trafik çekmesine aracı olur. Ziyaretçilerin bağlandıkları coğrafi bölgeleri, hangi içeriklerin kaç defa görüntülendiğini kontrol ederek detaylı veri analizlerini yapabilirsiniz.Ayrıca farklı eklentilerde güncelleme yapılması gerektiğinde bildirim ile haber verir.
7-)UpDraft Plus
Otomatik yedekleme hizmeti sunar.Google Drive, Dropbox gibi birçok bulut teknolojili veri depolama alanlarını destekler. Ayrıca mail yoluyla da iletebilir. En iyi özelliklerden birisi de website yedekleme aşamasında hata olur ise yedeklemeyi yeniden başlatmasıdır.
8-)Slider Revolution
Mobil cihazlara duyarlı, SEO için faydalı bir eklentidir. Bir blog yazarı için içeriği iletme şekli büyük önem arz eder.Slider Revolution ile akan görsellerden, slayt geçişlerinden pek çok animasyona kadar slider oluşturabilirsiniz.Uygun olduğunu düşündüğünüz bir şablonu seçip sonrasında sürükle bırak yaparak istediğiniz görselleri, videoları ekleyebilirsiniz. Görsel boyutlarını ve kelimelerin kaplayacağı alan miktarlarını belirleyebilirsiniz. Yararlanabileceğiniz harika bir ücretsiz nesne kitaplığına sahiptir.
9-)Wordfence Security
Blog yazarları yayınlayacakları içerikleri tasarlarken yaratıcılıklarını kullanırlar.Araştırmalar yaparlar ve edindikleri bilgileri harmanlarlar. Kendi yorumlarını da katarak insanlara sunarlar.Hedef kitle isteklerini ve arama motoru optimizasyonunu göz önünde bulundururlar. Bu yüksek düzeyde bir çabadır. Üretilen içeriğin korunması da bu bağlamda önemlidir. İşte Wordfence security eklentisi sayesinde websitenizi güvende tutabilirsiniz.Güvenlik açıklarını bulur.Mail yoluyla bildirir.Hızlıca websitesindeki diğer kodlardan önce çalışır. Bu şekilde güvenlik duvarı işlevi görür. Kimlik doğrulama sistemi fonksiyonu sayesinde wordpress girişinde SMS doğrulama metodunu kullanabilirsiniz. Otomatik şifre deneme tehditlerine karşı etkilidir.Websitenize zarar verebileceğini düşündüğünüz trafik kaynaklarını IP engelleme özelliğiyle bloklayabilirsiniz.
10-)Akismet Anti-spam
Adından da anlaşılacağı üzere spam olarak gelen yorumları filtreler. Bazı internet sitesi sahipleri sitelerine yönlendirme almak için backlink çalışması yaparlar.Birtakım programlar kullanarak pekçok siteye onlarca yüzlerce otomatik yorum gönderirler. Bu bir dijital pazarlama çalışmasıdır.Blog yazarları ise okuyucu kitlesi ile iletişimde kalmak zorundadır. İletişim ve etkileşim ancak bu şekilde sağlıklı devam eder.İçeriklerinizde pekçok sayıda bulunan spam yorumlar ise büyük ölçüdezamanınızı alır.Yorucu bir iştir. Akismet aracılığıyla bu iş yükünden kurtulursunuz.Zamanınızı daha önem arzeden işlere harcarsınız.Eklenti, WordPress kurulumuyla birlikte olarak gelir. Yine de yönetici panelinden varsayılan olarak aktifleştirmeniz gerekir.
Evet. Bu yazımızda ucuz ve kolay website oluşturabileceğiniz WordPress‘ in eklentilerini ele aldık. Uygulamanız halinde dijital pazarlama faaliyetlerine yardımcı olacaktır.Site güvenliğini sağlayacaktır.Kullanıcı deneyimini iyileştirecektir. Zamandan tasarruf etmenize yarayacaktır.Siz de kullanımı basit olan bu eklentileri hemen uygulamaya başlayabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: https://heypager.com/blog/profesyonel-bir-web-sitesi-nasil-olmali/