Web sitesi sahibi olmanın en kolay yolu!

Hakkımızda Sayfası 10 Adımda Nasıl Yazılır ?

Yeni bir şirket bulduğunuzda ve onların hikayesini öğrenmek istediğinizde okuduğunuz ilk sayfa hangi sayfadır? Tabii ki de pek çok insanın yaptığı gibi bu şirketin hakkımızda sayfasını okumak olacaktır. Çoğu web sitesinde genellikle altbilgi sekmesinde bulunan hakkımızda sayfası, web sitesi içerik stratejisinin güçlü parçalarından bir tanesidir.

Bu yazılar çoğu zaman önemsizmiş gibi görünebilir ama iyi yazıldıklarında ;

  • Şirketinizin kişiliğini sergilemesine
  • Kendisini rakiplerden farklılaştırmasına
  • Potansiyel müşteriler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmasına yardımcı olabilirler.

Peki bu kadar faydaya rağmen neden bu yazıyı görmezden gelelim ki ? İşte bu gönderi tam da bunu nasıl yapacağınızı gösterecek. Hadi başlayalım o zaman.

Hakkımızda Sayfası Nedir?

En basit ifadeyle, web sitenizde işletmenizin ne yaptığını açıklayan bir sayfadır. Kulağa oldukça basit geldiğini biliyorum ve öylede zaten. İşte bu yüzden bu basitlik hakkımızda yazısının ya gerekli önemi görmemesini yada atlanmasına neden oluyor. Bu basitliği doğru anlayın ve kimsenin bakmadığı bir açıdan bakarak şirketinizin hikayesini anlatın. Bu şekilde yaklaşıldığında bu yazılar sitenizin yararlı birer parçası olacaklardır.

Hakkımızda Sayfasını Doğru Anlatan Birkaç Örnek

Peki, bu sayfalar iyi yapıldığında tam olarak neye benziyor? Size fikir vermesi için bu örnekleri topladım.

Toyota

Toyota burada ürünlerinden ziyade insanı öne çıkarmayı ve merkeze koymayı düşünmüştür. Ayrıca, basit gezinme çubuğu, sayfada gezinmeyi de kolaylaştırmak için iyi çalışır:

“ Harika arabalar ve kamyonlar üretme işindeyiz. Ama aynı zamanda daha iyi bir yarın inşa etmek için insanlara, topluma ve gezegenimize fayda sağlayacak şekilde bilgi birikimimizi uygulamak ve paylaşmak için her gün çalışıyoruz. ”

Amazon

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu olan amazonun hakkımızda yazısında da görüleceği gibi şirketin neler yaptığını, önceliklerini ve değerlerini yansıtan çok güzel bir “Who We Are” örneği olmuştur.                

“ Amazon, dört ilkeye göre yönlendirilir: rakip odaklı olmaktan çok müşteri takıntısı, icat tutkusu, operasyonel mükemmelliğe bağlılık ve uzun vadeli düşünme. Amazon, Dünya’nın En Müşteri Merkezli Şirketi, Dünyanın En İyi İşvereni ve Dünyanın En Güvenli Çalışma Yeri olmak için çabalıyor.“

Bunlar bizim sizin için seçmiş olduğumuz birkaç örnek eğer daha fazla örnek incelemek isterseniz ilgi duyduğunuz herhangi bir markanın web sitesine girip onların hakkımızda sayfalarını inceleyebilirsiniz.

10 Adımda Hakkımızda Sayfası Yazmak

Peki, kendi hikayenizi nasıl öne çıkarırsınız? Sizde bu basit süreci adım adım izleyerek hakkımızda sayfanızı yazmaya başlayabilirsiniz.

Adım 1: Hakkımızda Sayfanızın İçereceği Şeyleri Belirleyin

Net bir plan oluşturmadan yazmaya başlamak ve çok iyi bir yazı yazacağınızı düşünmek aslında yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir

Herhangi bir plan veya taslak olmadan çalışmak, ayrıntıları kaçırmak, zaman kaybetmek ve daha düşük kaliteli bir sayfa oluşturmakla sonuçlanır. Öyleyse, önce aşağıdakileri belirleyin:

Hakkımızda Sayfası Hangi Bölümleri Içerecek?

Sayfanız misyonunuzu, şirketinizin kısa bir tanımını, şirket geçmişini ve temel değerleri içerir.

Daha Fazla Bilgi Için Kiminle Konuşmanız Gerekebilir?

İhtiyaç duyacağınız bilgileri toplamanıza yardımcı olabilecek uzmanları ve şirketinizde uzun süredir çalışan herkesi buna dahil edebilirsiniz.

Nasıl Bir Tasarım Oluşturacaksınız?

Tasarım ekibiniz varsa bu soruyu düşünmenize gerek yok demektir. Kendi başınaysan, neler yapabileceğine kendin karar vermelisin.

Adım 2: Proje Kontrol Listesi Oluşturun

Hiçbir zaman kontrol listesi olmadan bir projeye başlamayın. Her zaman yapılacakaların bir listesini oluşturun. Bunu yapmak bir projede ve içerikte önemli noktaların gözden kaçırılmamasını sağlar. İlerlemeden önce, tamamlamanız gereken tüm adımları listeleyin. Dikkate alınması gereken bazı şeyler şunlardır:

  • Araştırma süresi.
  • Sayfanın bir kopyasını toplamak (belgelenmiş görevler ve temel değerler gibi )
  • Bir taslak yazmak.
  • Sayfa üzerinde kopya oluşturma.
  • Grafik tasarımı.
  • Prova ve düzenleme.
  • Sayfayı yayınlamak.

Adım 3: Hakkımızda Sayfası Için Kullanacağınız Dile Karar Verin

Bulunduğunuz sektöre ve hedef kitlenize göre eğlenceli ve sıcak bir dil mi yoksa kurumsal bir dil mi kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

Hedef kitlenizin yaş aralığını iyi belirlemelisiniz çünkü her kitlenin markanızdan beklentileri farklı olacaktır. Yani bir genç için eğlenceli bir dil kullanırken daha olgun bireyler için ciddi bir dil kullanmalısınız

Adım 4: Misyon İfadenizle Başlayın

Günümüzde insanlar inandıkları şirketlerden satın almak istiyor. Bir ürünü ortaya çıkarmak ve insanların önüne koymak her zaman yeterli olmuyor artık. Aksine, birçok müşteri kendileri hakkında bir şeyler söyleyen ve onlara değer katan şeyleri satın almak isterler. Yani aldıkları şey aslında sizin ürününüz değil bir hazdır, duygudur. İşte bu yüzden bu duyguyu karşı tarafa iyi geçirmeniz gerek.

Buna eBay güzel bir örnektir aslında ;

“ Herkesin pratik bir şekilde her şeyin ticaretini yapabileceği, tüm dünyada ekonomik fırsatların büyütülebileceği global çevrimiçi bir alım satım mecrası oluşturmaktır.”

Şirketinizin çok büyük bir misyonu olmasına gerek yok, sakız kadar sıradan bir şey satıyor olsanız bile, kesinlikle var olmak için bir nedeniniz olmalı.

5. Adım: Ne Yaptığınızı Ve Önerdiğinizi Daha Ayrıntılı Olarak Açıklayın

Yaptığınız şeyi neden yaptığınızın ötesinde, insanların gerçekte ne yarattığınızı veya sattığınızı net bir ifade ile bilmesi gerekir. Göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Tam olarak ne satıyorsunuz?
  • Değerleriniz ve misyonunuz daha kaliteli ürünlere nasıl katkıda bulunuyor?
  • Bu ürünlerinizi kullanan müşterilerinizin günlük yaşamını nasıl etkiler?

Bu sayfa ne kadar sizinle ilgili olsa da, daha çok insanların neden sizden satın alması gerektiğiyle ilgili. Bu yüzden insanların ilgisini çekmek için yazın.Bunu yapmak için şu iki noktayı izleyin:

  • Ürün satmaktan bahsetmek yerine, bu ürünlerin çözdüğü çözümlerden bahsedin.
  • Şirketinize odaklanmak yerine, müşterilerinize nasıl yardımcı olduğunuza odaklanın.

Bu kadar basit. Bu yol gösterici kurallara bağlı kalın ve insanların gerçekten durup okuyacakları bir sayfa yazma yolunda iyi olacaksınız.

6. Adım: Şirket Geçmişinizin Haritasını Çıkarın

Bazen nereye gittiğinizi bilmeniz, nerede olduğunuzu bilmenize yardımcı olur. Bunu kitlenize göstermenin bir yolu, şirketinizin geçmişinin haritasını çıkarmaktır. Bu yalnızca müşterilerin şirketinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda marka otoritenizi güçlendirmeye de yardımcı olabilir.

Başlamak için şu adımları izleyin:

  • Şirketinizin önemli tarihi kilometre taşlarını öğrenin. Kurucular, ortaklar ve yöneticilerle görüşün.
  • Bir taslak oluşturun. Bir belge açın ve bunları kronolojik sıraya göre listeleyin. Her biri için kısa bir tanıtım yazısı yazın.
  • Ve tüm bunları bir araya getirerek bir şirket geçmişi grafiği oluşturun. Bunun için CANVA programını kullanabilirsiniz

7.Adım : Değerlerinizi Dahil Edin

Çoğu şirketin bazı temel değerleri veya ilkeleri vardır. Bunlar genellikle iş kültürünüze rehberlik eden noktalardır. Bunlar duvara yapıştırılmış ve unutulmuş bir şeymiş gibi muamele görürler ama sadece bir gün ihtiyaç duyulduğunda var olurlar. Ancak, bu değerler özenle oluşturulduklarında ve şirketiniz içerisinde çok iyi benimsendiğinde, çalışanların işlerine ve müşterilerinize nasıl yaklaşması gerektiği konusunda güçlü birer rehberler olabilirler.

8. Adım: Müşteri Yorumlarını Ekleyin

Gerçek müşteri yorumlarına yer verebilirsiniz bu etkili bir yöntemdir. Gerçek müşteri yorumları bu kişilerin size güvenlerini ve hizmet kalitesini yansıttığı için bu, sitenizi ilk defa ziyaret eden kişilerde sağlam bir marka algısı meydana getirecektir

9. Adım: Görsel Öğeleri Dahil Edin

Son olarak, görsel tasarım öğelerinizi ekleyin. Bu öğeler şunlardır:

  • Şirket fotoğrafları.
  • Grafik tasarımlar
  • Slaytlar.
  • Videolar.

Bu görsel içerikler hikayenizi anlatmanıza yardımcı olacaksa, neden dahil etmiyorsunuz?

10. Adım: Hakkımızda Sayfası Erişimi Kolay Olsun

Tüm bunları yaptıktan sonra son olarak bu sayfanın erişimi kolay bir yerde olmasına özen gösterin. Çünkü firmanız marka bilinirliği kazanmamış bir firmaysa eğer öncelikle güven kazanmanız lazım ve bunuda en iyi bu şekilde yapabilirsiniz.

Blogunuz Için Dikkat Çekici Bir Hakkımızda Sayfası Nasıl Yazılır?

Blogunuzdaki “Hakkımda Sayfası” ya da “Sayfa Hakkında” adlı bölümler sayfanız için en kullanışlı ve popüler sayfalardır. Yani okuyucuların sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek için ziyaret ettikleri yerdir. Ayrıca onlara neler sunduğunuzu da bu sayede öğrenirler. Dolayısıyla bu sayfada yazan bilgiler sayfada kalmaları için önemli bir neden olabilir.

Hakkımda Sayfası oluşturmak, kendiniz hakkında bir biyografi hazırlamak ve yüzünüzün bir fotoğrafını eklemekten daha fazlasını gerektirir. Bir Hakkımda Sayfası oluştururken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Şimdi size bu yollardan bahsedeceğiz.

hakkımdasayfası

Okuyucularınıza Nasıl Bir Artı Değer Katıyorsunuz?

En önemli konulardan biri sayfanıza giren bir okuyucuya ona ne vadettiğinizi anlatmak. Hakkımda Sayfanız okuyucunuza katacağınız tüm değerleri içermelidir. Evet, insanlar sizin hakkınızda bilgi edinmek istiyor. Ancak onlara nasıl yardımcı olacağınızı da bilmek istiyorlar. Bu nedenle Hakkımda Sayfanızı yazmaya başlamadan önce, blogunuzu okuyucularınız için yararlı kılan şeyin ne olduğunu anlatmalısınız. Ayrıca bloğun kimlere yönelik olduğunu da net bir şekilde belirtmelisiniz. Unutmayın web sitenizin tasarımı kadar içeriği de oldukça önemlidir.

Blogunuz Kimlere Yönelik?

İnsanlar, Hakkımda Sayfanı ziyaret ettiklerinde, buranın kendileri için doğru adres olduğunu bilmeleri gerekir. Çünkü sayfamızı bir şekilde ziyaret eden okuyucuların içeriklerimizi takip etmelerini isteriz. Bunun içinse, sitenin onlar için oluşturulduğunu fark etmeleri gerekir. Okuyucuyla hızlı bir şekilde bağlantı kurabilmek için sitenizin kim için olduğunu belirtmenizde fayda var. Bunu yapmamanız durumunda bazı insanlar Hakkımda Yazınızı okuduklarında sitenizin onlar için olmadığını düşünebilirler. Bu da siteden çıkıp bir daha dönmemelerine sebep olabilir. Çünkü web sitenizin erişilebilirliği kadar gelen kullanıcıların kalıcı olması da önemli bir detaydır. Bu nedenle Hakkımda Sayfanızı oluştururken, hedef kitlenizin kimler olduğunu da göz ardı etmemelisiniz.  

blogsayfasıhedefkitle

Unutmayın ki bu sayfa, esas olarak blogunuz veya işletmenizle ilgili olarak hayatınız hakkında paylaşım yapmalısınız. Bunun anlamı şudur: Kendinizle ilgili 30 rastgele gerçeği paylaşmayın ve başka hiçbir şey yapmayın. Hakkımda Sayfanız bir röportajdır. Tıpkı bir iş görüşmesine gidip kendiniz hakkında rastgele konuşmayacağınız gibi, bu şekilde bir Hakkımda Sayfası da hazırlamamalısınız. Bunun yerine, blogunuzun hayatınıza nasıl uyduğu hakkında yazın. Neden ve nasıl blog yazmaya başladığınızdan yola çıkarak, sayfanızın içeriği hakkında net bilgiler verin.

Artık hakkımızda sayfanızı yazmak için gerekli tüm bilgilere sahipsiniz. Şimdi tek yapmanız gereken işe koyulmak. Sayfanızı yazarken iyi şanslar.

Websitesi sahibi mi olmak istiyorsun?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Profesyonel web sitenize %30 indirimli sahip olmak için son:

Gün
Saat
Dakika
Saniye