Web sitesi sahibi olmanın en kolay yolu!

İnternetten Nasıl Satış Yapabilirim?

İnternetten satış yapmak için birkaç yöntem mevcuttur. Bunlardan birincisi, kişinin kendisine ait bir web sitesi kurarak bu web sitesi üzerinden satış yapmasıdır. Bu yöntemde, kişi web sitesine ürünlerini tanıtacak ve müşterilere satış yapabilecekleri bir platform sağlayacaktır.

Diğer bir yöntem ise, çeşitli e-ticaret platformlarını kullanarak satış yapmaktır. Bu platformlar, kişilere ürünlerini satabilecekleri bir alan sağlar ve ayrıca bu platformlar üzerinden ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilirler. Örneğin, Amazon, eBay, Trendyol, Etsy gibi popüler e-ticaret platformları bu yöntemi kullanabilirsiniz.

İnternetten satış yapmak için bir web sitesi kurmak günümüzde nispeten daha kolaydır. Öncelikle, web sitesi yapmak için bir web sitesi tasarımı ve kodlama dilleri hakkında temel bilgiye sahip olmanız gerekir. Eğer bu konuda yeterli bilginiz yoksa, web sitesi yapımı hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yapabilir veya bir web sitesi tasarımı ve kodlama dilini öğrenmek için kurslara katılabilirsiniz.

En Kolay E-Ticaret Sitesi Nasıl Yapılır?

Bize göre e-ticaret sitesi sahibi olmanız için en kolay alternatif ise, hali hazırda e-ticaret sitesi yapma konusunda uzmanlaşmış profesyoneller ile çalışmaktır. HeyPager! işiniz için en doğru e-ticaret sitesini kurmanıza yardımcı olur. HeyPager!’ın e-ticaret paketlerinden işinize uygun olanı seçip, günlük 1 kahve fiyatına profesyonel e-ticaret sitesi sahibi olabilirsiniz. 7 gün içerisinde hiç bir teknik detay ile uğraşmadan satışa başlayabilirsiniz.

Web sitenize başlamamız için, ilk olarak bir web sitesi tasarımı seçmelisiniz. Web sitesi tasarımı, web sitesinin görünümünü ve işlevselliğini belirler. Örneğin, bir e-ticaret web sitesi için, kolayca kullanılabilen bir alışveriş sepeti ve ödeme işlemlerini destekleyen, ürünlerinizin ön planda olduğu bir tasarım seçebilirsiniz. Eğer HeyPager! ile çalışmaya karar verirseniz, bundan sonra tek yapmanız gereken içerik iletim formumuz aracılığı ile sitenizde kullanacağımız içerikleri bize iletmek. Kalan tüm işlemleri sizin için tamamlıyoruz.

Kendim E-Ticaret Sitesi Yapabilir miyim?

E-ticaret sitenizi kendiniz hazırlamak istiyorsanız bunun için iki farklı yaklaşım vardır. Bir tanesi; Wix, Squarespace gibi site yapıcıları kullanarak basit bir e-ticaret sitesi hazırlayabilirsiniz. Bu araçlarda genelde sürükle – bırak mantığı ile çalışan kullanımı kolay site yapıcılar bulunmaktadır. Ancak hızlı web sitesi araçları ile kaliteli siteler hazırlamak için yinede bu konularda uzmanlaşmış kişilerden destek almanız tavsiye edilir.

Web sitenizin tasarımı, kod yapısı, kullanıcı deneyimi sitenize çekebileceğiniz trafikte, dolayısı ile yapabileceğiniz satış sayısında çok ciddi bir etkiye sahiptir. İnsanlar, güven vermeyen, profesyonel durmayan web sitelerinden alışveriş yapmaktan çekinir, siteye çektiğiniz trafiği paraya dönüştürmekte zorlanırsınız. Bu sebeple hem stabil, hızlı çalışan, tasarımı modern hem de kullanıcı deneyimi yüksek web siteleri hazırlamalısınız.

Wix, Squarespace gibi hızlı web sitesi araçları deneyimsiz kullanıcıların bile kolayca web sitesi yapması için tasarlandığı için üst seviye özellikleri bünyelerinde barındırmazlar, e-ticaret siteniz geliştikçe, müşteri ve ürün sayınız arttıkça sitenize eklemek isteyeceğiniz yeni özelliklerin bu platformlar ile uyumlu olmadığını fark edebilirsiniz. Bu sebeple sadece çok basit e-ticaret siteleri için kullanılabilir.

Wix nedir?

Wix, bir web sitesi oluşturma platformudur. Bu platform, kullanıcıların kendi web sitelerini kolayca oluşturmalarına yardımcı olur. Wix, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğu için, kodlama bilgisi gerektirmez ve bu sayede herkes kendi web sitesini kolayca oluşturabilir.

Ancak, Wix’in bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Öncelikle, Wix, kullanıcıların web sitelerini sınırlı bir alana yükleme imkanı sunar. Bu alanı aştığınızda, ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca, Wix’in çeşitli eklentileri de ücretli olabilir ve bu eklentileri kullanmak için ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Diğer bir dezavantajı ise, Wix’in web siteleri arama motorlarında düşük sıralamalar alabilir. Bu da web sitenizin internette daha az görünür olmasına neden olabilir ve bu da web sitenizin ziyaretçi sayısını azaltabilir.

Sonuç olarak, Wix, kodlama bilgisi gerektirmeyen kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturma platformudur. Ancak, Wix’in bazı dezavantajları da bulunmaktadır ve bu dezavantajları dikkate alarak, Wix’i kullanıp kullanmayacağınıza karar vermeniz önemlidir.

Hazır site araçlarını kullanmadan e-ticaret sitesi nasıl oluşturulur?

Web sitesi tasarımınızı kodlayarak gerçek bir web sitesine dönüştürmelisiniz. Bu işlemi yapmak için web sitesi kodlama dillerini kullanmanız gerekir. Örneğin, PHP, HTML, CSS ve JavaScript gibi kodlama dillerini kullanarak web sitesinin görünümünü ve işlevselliğini oluşturabilirsiniz.

Web sitesini oluşturduktan sonra, bir web barındırma hizmeti sağlayıcısına ihtiyacınız olacaktır. Web barındırma hizmeti sağlayıcıları, web sitenizin internet üzerinde erişilebilir olmasını sağlar. Web barındırma servislerinin en basit şekilde 2’ye ayrıldığını söyleyebiliriz; (Daha gelişmiş sunucusuz seçenekler vardır ancak basit bir e-ticaret sitesi kurulumu için bunları görmezden geliyoruz) Paylaşımlı ve paylaşımsız barındırma hizmeti. Konuyu karıştırmamak adına web barındırma hizmetlerini başka bir yazımızda inceliyoruz.

Web barındırma hizmetleri (hosting ve server) hakkında daha detaylı bilgi verdiğimiz blog yazımıza gitmek için lütfen buraya tıklayın.

Web barındırma hizmetinizi seçtikten sonra domain ya da alan adını ismini verdiğimiz web sitenizin başka kişiler tarafından kolay bulunmasını sağlayan bir isme ihtiyacınız var. Alan adını www.google.com ya da heypager.com olarak örneklendirebiliriz. Bu örneklerdeki HeyPager! yada Google isimleri alan adının kişiselleştirilebilir kısımlarını oluştururken, .com kişiselleştirilemeyen ancak günümüzde yüzlerce alternatifi bulunan uzantısını oluşturmaktadır.

Alan adı nasıl seçilir? başlıklı blog yazımızı okumak için lütfen tıklayın.

Web sitenizi hazırlayıp doğru hosting ve domaini seçtikten sonra, bu sitenin güvenliğini sağlamanız gerekiyor. Modern web sitelerinin olmazsa olmazı SSL sertifikasıdır. SSL sertifikanız olmadan sitenizin Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkması imkansızdır. Buna ek olarak SSL sertifikanız yoksa web sitenize giren kişiler web tarayıcılarında sitenizin güvenli olmadığına dair bir uyarı alırlar. Sitenizden verim alabilmek istiyorsanız bir SSL sertifikası alıp bunu sitenize kurmalısınız. Eğer web barındırma hizmetinizi paylaşımlı olarak alıyorsanız, hosting firmanızdan genellikle SSL satın alabilir, bunu sitenize kurmalarını isteyebilirsiniz. Yine de hosting firmanızın kendi web sitesinden böyle bir hizmetleri olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

SSL sertifikalarını detaylı anlattığımız yazımızı okumak için lütfen buraya tıklayın.

Websitesi sahibi mi olmak istiyorsun?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Profesyonel web sitenize %30 indirimli sahip olmak için son:

Gün
Saat
Dakika
Saniye